Hei Sigrid!

Hei Sigrid!

Postet av Adam og Eva Grensen den 14. Jan 2013

Møt Sigrid som ved siden av jobben som Art Director hos Adam og Eva Grensen jobber som hårstylist. Hun er nominert til årets hårstylist under Årets Frisør 2013.


Hvor lenge har du jobbet som frisør?

Jeg gikk på Adam og Eva Skolen (tidl. Oslo Frisørskole) høsten 2006, og starta som lærling på Adam og Eva Bislett januar 2007. Siden da har jeg holdt på!


Hva var det som gjorde at du først intereserte deg for frisørfaget?

Jeg hadde akkurat lest ferdig kunsthistorie på Blindern og kjente at jeg villle fortsette med det kreative! Men jeg ville ha noe mer hands-on! Et kriterie var også at jeg ville jobbe med mennesker og ha det gøy på jobb! Egentlig var det litt tilfeldigat jeg valgte frisør, jeg var aldri slik at jeg viste hva jeg ville bli fra jeg var liten. Har bare fulgt magefølelsen hele veien, og alltid bestemt meg for at hvis jeg skulle bli noe så skulle jeg bli best!

Hvordan vil du beskrive en typisk Sigrid-kunde?
En typisk Sigrid-kunde er funky! Jeg har ganske mange kunder som ikke er så klassiske, men som liker noe litt ekstra! Også har jeg en egen hær av kunder med vitalt reklamehår fordi vi alltid legger langtidsplaner med faste klippetimer og masse kur!;)

Hvordan tror du hårtrendene vil se ut for vår/sommer 2013?
En av de trenden jeg syns er kulest og viktigest for 2013 er "Come as you are" - trenden! En grungy 90-talls look som er enkel og minimalistisk! F.eks. med en løs og myk bun i nakken og hverdagslige bølger frem i ansikten. Det syns jeg er kjempefint, ogdet er både en ny og gjenopplived trend!

Hva er den største utfordringen med å jobbe som frisør?
Den største utfordingen er nok all multi-taskingen jeg gjør hver dag. Selv om vi ser rolige ut på utsiden, har vi en stor dagsplan og en klokke som helst skal følges slavisk dagen lang! Alle minutter er gull verdt i min hverdag, hvertfall siden jeg eren Anonym Kontrollfrik.

Hva er det viktigste du har lært i løpet av din karriere?
Jeg har lært at man må jobbe hardt og målrettet mot det man vil, og at hvis man vil bli god må man lære og jobbe med de aller beste!

Hva har vært høydepunktet i karrieren din?
Det må absolutt være når jeg vant Color Trophy og Henne-prisen i sommer. Det var helt sinnsykt! Jeg har aldri vært så salig som da.Hva er dine favoritt produkter?
Wool Shake fra Redken er min faste følgesvenn på fotoshoots, den gir en matt og kul tekstur! I salongen så syns jeg hele Pureology-serien er fantastisk god! Det er en fargebevarende serien som er uten parfyme, parabener og sulfater. De tester ikke på dyr, og har ikke noe animalsk fett i seg.Hva er en typisk feil folk gør med håret sitt?
Jeg tror den mest typiske feilen er at folk ikke bruker de riktige produktene! Det finnes fortsatt mange som sverger til butikkshampoer, og jeg tror de vil få et helt nytt hår om de hadde gitt en riktig og god frisørshampo en sjanse.

Hva er dine beste tips for å unngå bad hair day?
Dusj og stell håret på kvelden istedenfor på morgenen, så har du et godt utgangspunkt for en rask fiks før jobb neste dag. Et annet tips er å alltid sette opp ny time når du er hos frisøren, så slipper du å gå på overtid med etterveksten eller tuppene!

Hvor henter du inspirasjon?
Jeg elsker alt som er dekadent, elegant og selvironisk! Alt fra Versace til Die Antwoord. Klassisk kunst gir meg også masse inspirasjon.

Hva er ditt beste tips til nykommere i frisørfaget?
Lær, lytt og jobb med de beste!

Her er et utvalg av Sigrids arbeid:


1 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc