Hvordan temmer man virvler

Postet av Adam og Eva Grensen den 18. Feb 2017

Sliter du med virvler og forskjellige vekstretninger som gjør det vanskelig å style håret som du ønsker?

Har du kort hår og er lei av antennene som står rett opp på krona, må bruke tonnevis med voks og kjenner likevel at håret kjemper i en annen retning enn du ønsker?


Hår: Sigrid Hesla Breie/ Adam og Eva Grensen Foto: Trine HisdalHer er en liten guide for å gjøre det lettere for deg:


Håret har flere forskjellige bindinger, og den de fleste av oss kjenner er den som løses opp med vann. Alle er kjent med at man kan forme håret når man tørker det, skape krøller eller bevegelse i håret. Dette er noe vi også må tenke på med tanke på virvler og vekstretninger. Håret vil ligge der det lå når det tørket. I utgangspunktet sier vi at håret formes idet øyeblikket det tørker, altså fra 99-100% tørt. Eneste unntaket er i virvler, skiller og vekstretninger. Her er håret mer bestemt, og det krever at håret er 100% vått når man grer det i ønsker retning for å kunne endre på det.

Går du f.eks ut av dusjen og tørker/gnisser håret 70% tørt med ett håndkle, har virvlene alt satt seg i den retnignen håret ble "gnisset". Det kan da bli vanskelig å style håret på dette området som ønsket.

På korte hår er det ofte finest at håret i virvelen får ligge i den retningen det ønsker. her er det da viktig å se hvor det vil falle når håret er 100% vått, og la det få tørke flatt i denne retningen.

På lengre hår ønsker man ofte å skjule virvlene, og her må både føning og krefter til. Det krever igjen at håret er 100% vått før man starter å føne, og man trenger en børste eller kam som tar tak i håret. Det er viktig at man da føner håret stramt i flere retninger på kryss og tvers, før man ender opp i den retningen man ønsker at håret skal ligge.


Det er også lurt å bruke ett produkt som gir godt hold, og her er det viktig at produktet kommer godt ned i hodebunnen for å gi effekt.

Jeg selv elsker Guts fra Redken, dette er en skum som man kan spraye direkte inn i hodebunnen, og er derfor svært lett å påføre.


Husk også at i 2017 er det naturlige inn, og det er ikke sikkert at en virvel eller to er så veldig feil likevel, kanskje tvert imot trendy!


Spør oss om tips og råd ved ditt neste besøk. Når du har en vanlig klippetime kan det være smart å utnytte denne til det fulleste. Vi i grensen sitter inne med mye kunnskap når det kommer til styling, og viser deg gjerne noen tips du kan ta med deg hjem å bruke i mellom besøkene.


Inger Lise / Adam og Eva Grensen


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc