Hei Ane!

Postet av Adam og Eva Grünerløkka den 20. Aug 2022

Ane er Senior Art Director hos Adam og Eva Grünerløkka.
Bli kjent med henne her:


 


Hvem er du, og hva har du gjort tidligere?

Jeg vokste opp på Hedmarken, og startet frisørkarrieren min som 13-åring da jeg jobbet som ryddehjelp på lørdager i en lokal salong. Jeg har akkurat flyttet hjem til Norge etter 20 år i London, hvor jeg har dyrket faget. Jeg har vært heldig, og jobbet i en salong som også har et Akademi, så jeg har hatt mange spennende utfordringer. Både som frisør i salong, lærer på akademiet og som en del av teamet på show og photoshoots, jobbet på London, Paris og Milano Fashion Week, stylet hår for lookbooks og musikkvideoer. Jeg tror jeg har prøvd det meste av hva frisørfaget har å by på! Før jeg flyttet til England hadde jeg 7 fantastiske år hos Adam og Eva, hvor jeg blant annet jobbet som Artist på Akademiet, og var faglig leder på Arkaden.


 Ane på jobb på London Fasion Week med Rose Huntington-Whitley.


 Ane på scenen for Saco på Salon International.


La deg inspirere av Anes Instagram: aneangelworkHvor for er du frisør?

Jeg er veldig glad i mennesker. Jeg liker den tiden jeg har med kundene mine, alt fra store dramatiske forandringer til små justeringer mens håret skal vokse. Noen blir man veldig godt kjent med, og løser alle verdens problemer med mens foliestripene virker, mens andre kunder foretrekker å lukke øynene og ha en behagelig behandling uten at for mye blir sagt. Reisen du tar med kunden din, stor eller liten er spennende. Og så får man jobbe visuelt og kreativt, og det er grunnen til at jeg har blitt så lenge i faget. Hver jobb er forskjellig, og å holde seg oppdatert og ikke være redd for å prøve noe nytt og lære nye teknikker er viktig.


Her er Charlene Spiteri som jeg stylet for Evening Standard.
Pageboy klippen hun har er ett eksempel på en tidløs klipp
som er like kul avslappet og bustete som her eller stylet med presisjons linjer.Hvorfor vil du jobbe hos Adam og Eva Grünerløkka?

 Jeg traff Eirik som eier salongen før jeg flyttet til England, og syntes han var både flink og hyggelig! Så det var en god start – godt arbeidsmiljø er så viktig. Salongen er utrolig fresh, og resten av teamet er også både dyktige og drevne. Det er en salong hvor man kan være både kreativ, og bygge en spennende kundekrets. Tikker alle bokser!


  Hvor henter du inspirasjon?

 Jeg henter inspirasjon fra musikk, kunst og film. Det er mye inspirasjon å hente i musikk – både fra håret og stilen til ikoniske musikere, til subkulturen som følger de forskjellige sjangrene av musikk. 


Dawid Bowie på 70-tallet.


Å gå på en kunst utstilling er ofte også inspirerende – fra fargepalett til form, og også stemningen noen kunstnere illustrerer. 


The Loneliness of the Heart med Tracey Enim og Edvard Münch.


Hele Pre Raphaelite eraen var utrolig inspirerende for lange romantiske hår med vakre farger.
Her er The Lady of Charlott fra 1888 malt av John William Waterhouse.


Jeg bruker også film som inspirasjon, alt fra teatralske stum filmer til drømmende Ingmar Bergman og vakker film noir. Fellini og David Lynch er andre favoritter. Sist, men ikke minst er kundene mine inspirerende – det å lytte er utrolig viktig, og jeg har funnet mye inspirasjon i forskjellige ideer kunder har hatt gjennom årene.


Theda Bara i Frank Powel´s A Fool There Was fra 1915.


Louise Brooks i Georg Willhelm Pabst´s Pandora Box fra 1929. Jean Seberg i Jean-Luc Godard´s Breatless fra 1960.


 Bibi Anderson og Liv Ullman i Ingmar Bergmans Personae fra 1966.


Patricia Arquette og Bathazar Getty i David Lynch´s Lost Highway fra 1997.Hva er dine favoritt trender fra motevisningene for fw22?


Marc Jacobs fw22

Jeg elsker alternativt hår og henter mye inspirasjon fra musikk, så denne pønka stilen er rett oppi gata mi! De harde perfekte linjene i panneluggen, som er fremhevet ekstra med barberte sider og øyebryn ser tøft og kompromissløst ut. Kombinert med mykere lengder bak er denne sveisen både edgy og feminin.Fovari fw22

Hva er vel mer elegant enn Victory Rolls? Denne stilen fra 40-tallet er oppkalt etter en jagerfly manøver i krigstiden der piloten flydde i loop for å feire seier. Fovari har tatt en tradisjonell frisyre, latt selve Victory Rollen være litt myk og avslappet, og oppgradert den med sleeke sider og glinsende poker rett hestehale. Jeg synes dette er den perfekte frisyren etter en lang pandemi hvor de fleste ikke har prioritert å ha glamorøst hår!Ane er Senior Art Director, og du kan booke time nettbestillingen her, eller ringe salongen på 21042060.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.