Du sparer og sparer, men får aldri langt nok hår?

Postet av Adam og Eva Grensen den 8. Nov 2016

Du sparer og sparer, men får aldri langt nok hår?Kilde: Pinterest

Ikke alle kan få like langt hår! Hårsekkene på hver person er forskjellige, og har forskjellige vekstfaser. En hårsekk har 3 faser: Vekstfase 3-8 år, her vokser håret ca. 1cm i måneden, overgangsfase- her stopper hårveksten, og vi mister håret som har vokst ut. Tilslutt har vi hvilefase, her vokser ikke håret i det hele tatt, og det varer i ca. 100 dager.

Dette vil altså si at hos noen vokser håret bare i 3 år før det detter av, og da er det ikke mulig at håret blir lengre enn det vokser på 3 år. Samt hos noen vokser det i hele 8 år. Dette er ikke noe man kan påvirke med produker ol. desverre.


Her er ting du burde tenke på:


Klipp håret ofte, men lite!

Når håret blir slitt, deler hårstråene seg i to. Om det da ikke blir klippet, vil hvert hårstrå som er splittet dele seg lengre, og lengre oppover. Dette er grunnen til at man bør gå ofte, da trenger man ikke å klippe så mye hver gang. Start med å klippe bort alt som er slitt, så har man ett bra utgangspunkt. Stuss deretter håret minst hver tredje måned, og sett gjerne opp ny time etter hvert frisørbesøk, da er det lettere å huske på når det er på tide.


Kjemiske behandlinger:

Ja, du kan farge håret, og likevel få langt hår! Men, her er det viktig å tenke på hvordan man farger det. En mild farge uten ammoniakk, er ingen problem, mange av de fargene vi har i dag pleier faktisk håret. I Grensen har vi både Shades EQ fra Redken, og Dia Light fra loreal som har en sur Ph, som dermed vil virke som en kur på håret. Desse fargene vil ikke lysne håret, man man kan få finere glans og nyanse på håret. Håret blir altså da både sunnere, og finere.

Ønsker du mer dekke av grå hår, eller en til to nyanser lysere, kan man også fint gjøre det med vår oljefarge. Denne åpner skjellaget (uten ammoniakk), og vil derfor slite litt, men minimalt på håret.

Bleking er det som sliter mest på håret, her bør du være litt forsiktig, anbefaler ingen som sparer å bleke hele håret, eller endre mye på en farge. Har man alt lyst hår, kan man ta etterveksten, men man kan ikke forvente å få helt sunt hår når man bleker dessverre.

Hold deg unna store fargeendringer. Hovedsakelig så bør man finne en farge man trives med før man starter å spare håret, å ta etterveksten går i de fleste tilfeller helt fint.

Husk å spørre frisøren etter bondere, det er anbefalt å bruke ved alle kjemiske behandlinger for å ta best mulig vare på håret.


Hold deg unna varmeverktøy :

For høy varme vil slite på håret ditt, i tillegg til å gjøre det tørt og blast. Rettetang og krølltang er det værste, da man plasserer verktøyet direkte på håret, og ofte med svært høy varme.

Til en sjelden gang, er det svært viktig med varmebeskyttelse, for å skåne håret mest mulig. Bruk også bondere hjemme, for å bygge opp igjen disulfidbindingene som blir brutt med varmen.


Bruk riktige produkter:

Få anbefalt riktige produkter til håret ditt. Alle hår er bygd opp av både proteiner og fuktighet. Ofte kan det være lurt å bytte litt på produkter, alt ettersom hva håret ditt trenger. Altså, det kan være lurt å ha både en kur for fuktighet, og for proteiner samtidig, og bruke de utifra hva håret trenger den dagen.

Leave-in kur, og oljer er super bra, og kan brukes i mellom hårvaskene om man trenger påfyll.


Bondere:

Det finnes flere bondere på markedet nå, og en ting er sikkert er at vi alle elsker det! Det er produkter som binder sammen disulfidbindingene, eller hindrer at de i det hele tatt brytes under en kjemisk behandling. Kan også brukes hjemme for å styrke håret.


Hvordan børste håret:

Om man børster håret feil, kan dette være svært skadelig for håret. Start alltid å gre ut en floke på undersiden, og løsne den forsiktig oppover. Om man grer igjennom fra oversiden vil man bare stramme floken, og slite/knekke hårstråene. Bruk også en børste av plast, eller av naturbust, det er mest skånsomt for håret.

Håret er på sitt svakeste når det er vått, så vær veldig forsiktig med både å gre, og tørke håret. Unngå friksjon med håndkle, press og klem heller vannet ut.


Hårstrikk:

Mange hårstrikker har metallfeste, og dette kan slite på håret. Bruk heller myke strikker uten fester.

I grensen selger vi strikker fra Blax i forskjellige farger. De er sterke, varer lenge og sliter ikke på håret.Lykke til med sparingen!

For å bestille time til klipp, tips og råd spesielt til deg, ring tlf. 21050750

Inger Lise / Adam og Eva Grensen0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc