De Grenseløse!

Postet av Adam og Eva Grensen den 23. Okt 2013


EIRIK THORSEN
senior art director / eier

Som liten gutt i Sand i Rogaland, likte Eirik å spille fotball, synge i kor og skamklippe alle dukkene han kunne finne. Han bestemte seg allerede tidlig i barndommen for å bli frisør da moren fortalte at hun syntes mannlige frisører var de beste. I 1996, bare 17 år gammel, flyttet han til Stavanger for å ta utdannelsen – og i dag er han en av de mest etterspurte hårstylistene i Norge. Han jobbet ti år i Adam og Eva Nedre Slottsgate, og har tidligere vært lærer ved Adam og Eva Skolen. I tillegg til å være både eier og Senior Art Director i salongen i Grensen, er han i dag kreativ leder for Adam og Eva – og gjennom Adam og Eva Akademiet holder han kurs og visninger for L’Oréal Professionnel, Matrix, Kérastase og Redken i både inn- og utland. Eirik er representert av Norges ledende stylingbyrå, Pudder Agency, og arbeider fast med oppdrag for magasiner, reklamekampanjer og artister. Han er en av de hovedansvarlig for hårstyling under Oslo Fashion Week, og har også jobbet ved moteukene i København, London og New York. I løpet av karrieren, har arbeidene hans gitt ham en rekke priser, deriblant i den prestisjetunge Årets Frisør-konkurransen, der han har vært nominert hele ti ganger i forskjellige kategorier, og vunnet Årets Avant-Garde (2004 og 2012) ogÅrets Hårstylist (2011). Han har fått Publikumsprisen under L’Oréal Professionnel Color Trophy (2006), og Årets Nykommer (2004) og Årets Kreative (2011) under internprisutdelingen i Adam og Eva. I 2011, ble han også tildelt tittelen Tiårets Hårstylist under Norwegian Fashion Awards. Selv om han er godt etablert og erfaren i frisørbransjen, jobber Eirik hele tiden med å utfordre seg selv faglig. Han har flere ganger vært på Sassoon Advanced Academy, og reiser jevnlig til den årlige messen Salon International i London for å holde seg oppdatert. Selv vil han beskrive sin personlige stil som klassisk – men som alltid med Eirik – med en signaturtvist. Med en ydmyk og samtidig ukonvensjonell tilnærming til frisørfaget, har han en unik evne til å tenke utenfor boksen, og med mye kreativitet, grunnleggende teknikker og lang profesjonell erfaring, er han alltid klar for å eksperimentere og prøve ut nye ideer.


SISSEL K. SUNDNES

senior art director / daglig leder / eier

Delvis oppvokst på Sunnmøre og delvis i Afrika, hadde Sissel varierte barndomshobbyer som omfattet alt fra synging og Barbie til fiske og klatring. Allsidig og tilpasningsdyktig som hun er, var hun senere innom en rekke yrker, og mestret alt fra servicearbeid via helsefag til telefonsalg. Hun begynte etter hvert på sykepleierstudiet, men skjønte raskt at hun trengte større kreativ frihet. Ved hjelp av en lokalfrisør i Balestrand fikk hun skaffet papirer til Oslo Frisørskole, og i 1998 startet hun på utdannelsen. Hun har siden jobbet 13 år i Adam og Eva Nedre Slottsgate – og som en av nøkkelpersonene der, var hun blant annet daglig leder de to siste årene. I 2012 bestemte hun seg for å ta fatt på nye utfordringer, og flyttet over til Grensen. I tillegg til å være Senior Art Director, er hun i dag ansatt som daglig leder i salongen. Oppriktig opptatt av kundene sine, og med sitt enorme fokus på kundeservice, har Sissel en stor og stadig voksende stamkundekrets. Hun vil ikke plassere seg selv i noen stilmessig bås, men liker å variere den personlige stilen etter dagsform. Med faglig dyktighet og kreativitet, har hun sterke lederegenskaper, og som enhver god frisør og dedikert leder, arbeider hun hele tiden for å bli enda bedre. Hun ser på det å være frisør som et takknemlig yrke, og gleder seg over å kunne bidra til fornøyde kunder – både ved å holde seg selv oppdatert, og ved å veilede andre frisører til å bli best mulig.


SIGRID HESLA BREIE

senior art director

I oppveksten i Skjåk i Gudbrandsdalen, var Sigrid travelt opptatt med alt fra tegning via drilling til ufrivillige turer i fjell og friluft. Da hun alltid har vært kreativ og sosial, og ønsket seg et yrke med mange muligheter, falt til slutt valget på frisør. Siden utdannelsen ved Oslo Frisørskole i 2006, har hun etablert seg som en velkjent og ettertraktet hårstylist. Hun har tidligere jobbet ved Adam og Eva Bislett, og vært lærer ved Adam og Eva Skolen. I tillegg til å være Senior Art Director i Grensen, er hun i dag konsulent for Adam og Eva Akademiet og ansvarlig for Adam og Eva Styling Team. Sigrid er representert av Norges ledende stylingbyrå, Pudder Agency, og jobber fast på oppdrag for diverse magasiner og artister. Hun har også arbeidet ved moteukene i både Oslo og København. I løpet av karrieren, har hun vunnet flere priser – bare i 2012 fikk hun både Henne-prisen og hovedprisen under L’Oréal Color Trophy. I 2013 ble hun tildelt tittelen Årets Kreative under Adam og Eva sin interne kåring, og hun var også nominert til Årets Hårstylist i den gjeve Årets Frisør-konkurransen. Med en stor forkjærlighet til det visuelle, har hun tidligere studert kunsthistorie, kunst, fotografi, teaterscenografi – og til og med optikk! – og med slik erfaring, holder hun et sterkt fokus på balanse og det gylne snitt. Sigrid liker å skape naturlige uttrykk med en «edge», og beskriver sin personlige stil som noe så spesifikt som «ekstravagant retro white trash».


CELINE BERGE

art director (permisjon)

Helt siden barndommen på Rjukan og Gransherad, har Celine hatt kreative interesser. Som liten arrangerte hun hobbyverksted med moren, og hun begynte tidlig med scrapbooking av fashion, hår og makeup. Hun brukte mye tid på å tegne og lage ting, og drømmen var lenge å bli designer. Etter å ha jobbet halvannet år som ryddepike i frisørsalong, begynte hun på Adam og Eva Skolen i Kristiansand i 2002 – og for første gang opplevde hun at hun ikke kunne få nok av teorien. Hun arbeidet siden ved en salong i Kristiansand, før hun flyttet til Oslo og jobbet fire år ved Adam og Eva Storgata og Paleet. I 2006 ble hun tildelt tittelen Årets Lærling under Adam og Eva sin internprisutdeling, og etter endt læretid har hun vært med i Adam og Eva Kreative Team og undervist ved både Oslo Frisørskole og Adam og Eva Skolen. Hun har også jobbet som hårstylist under Oslo Fashion Week. Celine ble håndplukket til å være med på oppstarten i Grensen, og var salongens første faglige leder. I tillegg til å være Art Director, fordeler hun i dag tiden sin mellom ulike oppdrag som hårstylist. Med en personlig stil som har skiftet fra perleøredobber og lodne strikk til hardt sminket goter, er det trygt å fastslå at Celine har en mangfoldig personlighet og en bred smak. Selv om hun nå har landet på en litt nedtonet ’50-/’90-tallsstil, liker hun fremdeles å variere mellom det rocka og det preppy. For Celine er frisøryrket en lidenskap og en livsstil, og da hun gjerne utfordrer teorien og kreativiteten, synes hun det er minst like viktig å skape noe som kunden kan få til å fungere på egenhånd i ettertid.
INA NILSEN HAKESTAD

senior stylist / makeup artist / faglig leder

Oppvokst mellom epletrær i Ulvik, og en gang et lovende talent på hardingfele, har Ina byttet ut Felleskjøpdressen og hestehårsbuen med saks og hårføner. Hun utdannet seg ved Adam og Eva Skolen i 2010, og har siden arbeidet seg oppover gradene i rekordfart. Etter å ha begynt læretiden i Adam og Eva Nedre Slottsgate, ble hun allerede som lærling håndplukket til å være med og starte salongen i Grensen. I tillegg til å være Senior Stylist, er hun i dag faglig leder, og har ansvar for opplæring av lærlinger og nyansatte, samt å sikre at det faglige nivået blant alle frisørene er på topp. Ved siden av salongjobben, underviser hun ved Adam og Eva Skolen en gang i uken. Ina er også utdannet makeup artist ved Makeup Artist Skolen og spesialeffektmaker ved NISS, og gjør varierte oppdrag som både hårstylist og makeup artist for blant annet film og scene. Hun er sertifisert colorist gjennom L’Oréal Professionnel, og da hun helt siden barndommen har vært glad i å male, har hun i dag en stor interesse og entusiasme for fargelære. Den personlige stilen til Ina er som personligheten hennes: mangfoldig, individuell og veldig søt. Kunstnerisk anlagt og med et skarpt øye for detaljer, er hun opptatt av det gjennomførte. Hun blander gjerne elementer fra forskjellige stiler, men ser alltid til at disse skaper en harmonerende og perfeksjonert helhet.
SOLGUNN KALVATN

senior stylist / makeup artist (permisjon)

.

INGER LISE MOA

stylist / makeup artist

Med en mor som hadde gått frisørskole, fikk Inger Lise tidlig smaken for frisøryrket. Som liten, stjal hun saksene til moren for å øve seg – og det gikk ikke lange tiden før det ble en vane. Etter å ha jobbet som blant annet fiskepakker på flere av sjøbudene hjemme på Ellingsøy, begynte hun på utdannelsen i 2006. Allerede som lærling utmerket hun seg da hun vant førstepremien i Kreativt Brudeoppsett i en årlig frisørkonkurranse i Ålesund. Hun har siden arbeidet ved salonger i både Ålesund og Oslo, og er i dag Stylist i Grensen. Med det hun selv vil kalle en skiftende personlig stil, liker Inger Lise også variert arbeid. Hun utdannet seg derfor videre som makeup artist ved Art Complexion Makeup Skole, og gjør i dag oppdrag som hårstylist og makeup artist ved siden av salong jobben.


EVA LILL KRISTENGÅRD

stylist

Som lita jente i Skjevik i Molde, skrev Eva Lill i dagboken sin at hun skulle bli frisør når hun ble stor. Hun begynte på frisørlinjen i 1995, og har ikke sett seg tilbake siden. I løpet av karrieren, har hun jobbet ved flere salonger, vært daglig leder og hatt ansvar for både økonomi og personal. Hun har også eid og drevet den miljøvennlige salongen Frisørkollektivet (tidligere Dreamteam Frisører). Mettet på den administrative delen av frisørbransjen, ønsket hun mer tid til det kreative, og jobber i dag som Stylist i Grensen. Som den drevne og erfarne frisøren hun er, har Eva Lill også arbeidet mye på oppdrag, blant annet som hårstylist for magasiner, reklamekampanjer, filmer og show. Alltid opptatt av å utvikle seg faglig og holde seg oppdatert, har hun flere ganger vært på kurs hos legendariske Sassoon Academy i London. Hun har også utdannet seg som ColorMaster gjennom L’Oréal Professionnel. Med et brennende engasjement for velferd og miljø, var hun en periode fast frisør ved et pleiehjem en gang i uken, og hun har gjort kildesortering, fair trade og gjenbruk til en prioritering. Verdiene hennes viser igjen i den personlige stilen, der det går mye i klassisk ’60- og ’70-tallsmote – ispedd litt punk.

CAMILLA K.BØVOLLEN

stylist

I løpet av oppveksten i Oslo var Camilla travelt opptatt med turn og teater – og når Camilla blir opptatt av noe, gjør hun det ikke halvveis. Hun turnet i hele ti år – helt til hun pådro seg en større skade – og gikk både på Minken Fossheims teaterskole og dramalinjen på videregående. Med hår som en hverdagslig interesse, har hun alltid vært den i venninnegjengen som fikk æren av å farge hår og stusse slitte tupper, så etter å ha jobbet som blant annet bartender, modell og vertinne, fant hun omsider ut at hun ville gjøre karriere av hobbyen. I 2011 begynte hun på utdannelsen ved Adam og Eva Skolen, og etter et opphold på «Paradise Hotel» i 2012 startet hun læretiden i Grensen. Uredd, hardtarbeidende og dedikert som hun er, er hun i dag blitt en av salongens Stylister. Camilla vil ikke si at hun har én personlig stil, men at hun skifter mellom flere. Hun liker å variere og forandre og finne nye måter å uttrykke seg på. Med stor stå-på-vilje og like høye mål, arbeider hun nå for å skape seg et synlig navn i frisør- og motebransjen.

BILLY BOB AASETH

stylist

Oppvokst i Gjerdrum og på Karmøy, var Bill en aktiv gutt som likte å utfordre seg selv på alt fra sykkel og skateboard til ski. Han har tidligere jobbet som både servitør og flyvasker, men har alltid hatt en stor interesse for hår og et ønske om å jobbe med mennesker. I 2011 fant han ut at han trengte nye utfordringer, og utdannet seg ved Adam og Eva Skolen. Han viste raskt stort potensial og høye ambisjoner, og er i dag en av Grensens Stylister. Som tidligere student ved Strykejernet Kunstskole, har Bill en skjerpet forståelse for form og farge, og med sitt store engasjement for frisørfaget, har han hatt en bratt læringskurve. I tillegg til vanlig fargeopplæring, er han utdannet colorist gjennom L’Oréal Professionnel. Bill vil selv beskrive sin personlige stil som en blanding av forskjellige elementer – men alltid med et rocka helhetsutrykk. Han liker fortsatt litt fart og spenning, og med en ivrig kreativitet, finner han både kunstnerisk inspirasjon og utløp i frisøryrket.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc