Stylingtips til den perfekte herrefrisyren!

Postet av Adam og Eva Grensen den 26. Jul 2016


Hår fra venstre: Eirik , Inger Lise og Eva Lill / Adam og Eva Grensen
Foto: bilde 1: Evy Andersen, bilde 2 & 3: Simen Øvergaard
Styling: Vilde Bjørnødødegård Makeup bilde1: Jamina Myhre, bilde 2 & 3: Linda Nicolaysen


Daglig i salongen klipper og styler jeg mange menn. Noe jeg merker spesielt er at menn setter like stor pris på en god klipp, og veiledning fra frisøren, som oss kvinner.


Mange menn har en opplevelse av å bli klippet på samlebånd - alt skal gå raskt, og alle blir sendt ut med den samme frisyren. Men de siste årene har det vært et økende fokus på menn, og flere bryr seg om hvordan de ser ut på håret. Skal de derimot få det til å ligge som de vil, og se bra ut, er de avhengige av en god klipp, og kunnskap om styling og stylingprodukter.

En frisyre mange menn har gått for den siste tiden er ”quiff”; lange lengder i håret som er stylet bakover. denne frisyren ligger perfekt hos noen, men håret vokser veldig forskjellig fra person til person, og det kan være vanskelig å få den riktige "svjongen" om man sliter med virvler eller kraftige vekstretninger.

Mange kjenner seg nok igjen med at de bruker tonn med voks for å lime håret på plass, og i løpet av dagen sliter de fremdeles med at vinden flytter på håret, og at virvlene står i alle retninger. Løsningen er for mange da å tilføre enda en omgang med voks, og ender opp med stivt rett hår som ikke vil samarbeide i det hele tatt.

I dette tilfellet er det først og fremst viktig med en god klipp, der virvlene og håret med de kraftige vekstretningene blir klippet sånn at det best mulig kan samarbeide med resten av håret.

Når klippen er på plass kommer stylingen. Dette er minst like viktig for at håret skal holde hele dagen, og for at det skal se naturlig ut!


”Must-have” produkter og redskap:

Shampoo og balsam – Mange menn vet ikke at det er like viktig for dem å bruke balsam etter shampoo, og mange sliter derfor med ”frizzy” hår som er vanskelig å forme. Balsam lukker skjellaget i håret, og opprettholder PH-verdien i håret. Riktig shampoo og balsam er derfor steg én for å oppnå fint hår. Det finnes også volum-balsam, for dem som er redde for at det skal tynge.

Kam – Velg gjerne en kam som ikke har for grove tagger. Det er viktig at kammen får grep i håret når man skal føne.

Hårføner – Her vil jeg anbefale vår Chi pro hårføner. Jeg vil absolutt anbefale en hårføner fra en profesjonell salong, da sparer du mye tid fremfor speilet! Chi pro tørker håret raskere, og er mindre skadelig for håret. Se på dette som en investering, som absolutt er verdt pengene om man bruker mye tid på håret.

Stylingspray – Det finnes mange forskjellige stylingsprayer. På de aller fleste herrekundene mine bruker jeg Alternator fra American Crew. Denne sprayen ligner litt på en saltvannspray, men er litt seigere. Den gir ett mer naturlig resultat, håret blir mykt, samtidig som det sitter der det skal og er formbart.

Paste/Vox – Her er det mange forskjellige muligheter. På lange lengder er det best å bruke en paste som er myk, og som er lett å fordele i det lange håret. Har man tørt og brusete hår bør man gå for en paste som gir glans. Har man sunt, rett og glansfult hår kan det være finere med en som er matt. På kortere lengder er det ofte finere med en voks som er litt fastere, da en myk paste kan oppleves tyngende på det korte håret. Om man først har brukt en stylingspray trenger man ikke en paste med for mye hold, og man trenger mindre produkt for at håret skal sitte. Dette vil også gi ett mer naturlig resultat.Hårspray – Om man fremdeles er redd for at håret skal bevege seg, eller bare vil være sikker på at det holder hele dagen, kan hårspray være løsningen. Når håret er helt ferdig stylet sprayer man over for å låse frisyren på plass. Min erfaring er at om håret er riktig klippet og stylet, kan det være fint at det kan få bevege seg litt i vinden. Om det er fønet riktig bakover, vil det naturlig falle på plass av seg selv. For mye produkter i håret tynger, og kan skape motsatt effekt å gjøre det vanskelig. Lite produkter lar håret se naturlig ut, og det er lettere å skape volum.


Hvordan føne håret:

Når man skal begynne å føne håret er det viktig at alt håret ligger riktig. Det er viktig at man ikke har tørket og gnisset for mye med håndkledet først – alt da kan du ha formet håret i en retning du ikke ønsker. Etter at du har dusjet kan man lett klemme ut overflødig vann, og gre håret i ønsket retning. Ved virvelen er det finest at håret naturlig får falle som det vil. Deretter påfører man stylingspray. Mengden må tilpasses etter tykkelsen på håret. Start så å føne med virvlen. Lenger fremme på hodet starter man først å føne håret i en retning, for så å snu i motsatt retning. Altså; først alt håret mot høgre, så til venste, repeat. Og til slutt bak den veien man ønsker at det skal ligge. Det er viktig at man føner til alt håret er hundre prosent tørt, da håret formes og festes fra 99-100% tørt. Grunnen til at man "wrapper" håret på den måten mot hodet er for å skape ett naturlig volum i håret, samtidig som at man dreper alle naturlige vekstretninger. Håret vil altså da falle tilbake sånn som det har tørket på hodet. fortsett så med paste og hårspray. Good to go!


Fortvil ikke, med god rutine tar dette ikke mer enn rundt 5 minutter fremfor speilet hver morgen. Mange opplever også å spare tid, da de ikke lenger trenger å vente på at håret skal tørke før de påfører paste.

For klipp og veiledning spesielt for ditt hår
ring å bestill time på Tlf: 21050750 eller bruk nettbestillingen vår her!Inger Lise/ Adam og Eva Grensen0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc