Satsuma Tsuge Boxwood hårbørster - en japansk hemmelighet!

Postet av Adam og Eva Grensen den 30. Mar 2016


En 6000 år gammel hårbørstetradisjon!


I Japan er de helt rå på skjønnhetsprodukter, og har ofte vel bevarte skjønnhetshemmeligheter som blir ført videre i generasjoner! I den siste tiden har også vesten fått øynene opp for asiatisk skjønnhetsprodukter og ritualer. Et slikt asiatisk produkt er den 6000 år gamle tradisjonen med Tsuge boxwood hårbørster!

Historien om børstene stammer fra Ibusuki regionen i Japan. Der ble det plantet et boxwood tre når en jente ble født, og treet og jenta vokste opp sammen. Når jenta skulle giftes ble møbler, børster og kammer laget av det samme treet. Dette tok hun da med seg inn i sitt nye hjem. Det finnes også historier om at samurai krigere hadde som sidejobb å håndlaget disse børstene når de ikke var ute i krig.

Før i tiden børstet kvinnene mye mer enn det vi gjør i dag. Det kunne være vanlig å børste håret i opp til 100 strøk hver enkelt gang. Dette er ikke så vanlig lenger, fordi vi har så mange andre produkter som dekker det nødvendige behovet for å få et fint hår. Men å børste håret stimulerer oljeproduksjonen i hodebunnen og fordeler de naturlige oljene ut i håret, i tillegg til å øke blodsirkulasjonen til hår sekkene. Alt i alt gir dette et sunnere og mykere hår!Men, hva er så spesielt med akkurat denne børsten?


  • Alle Tsuge børstene er håndlaget av profesjonelle børste makere. Treverket er naturlig tørket i 3 år før de lages.
  • Pinnene på børsten er laget av tre typen Satsuma Tsuge Boxwood, som er et veldig hardt materiale! Det gjør at treverket ikke fliser seg, slik børsten ikke skader håret.
  • Børstene er dynket i Camelia olje! Dette er en olje som er svært god for både hår og hodebunn. Oljen suger seg inn i mikroskopiske porer i treverket, og fordeles jevnt i håret når man børster.
  • Tre materiale virker antistatisk for håret og de avrunda pinnene masserer hodebunnen uten å skrape den opp.
  • Med børsten følger det en "oppskrift" på hvordan du skal masere hodebunnen for å maksimalt øke blodsirkulasjonen til hodebunnen. De legger spesielt vekt på å masere i nakken/bakhodet, der den viktigste blodtilførselen kommer fra.


Hvis du vil prøve ut en slik børsten kan du kjøpe her!


Sigrid / Adam og Eva GrensenKilder:

http://www.chidoriyaworld.com/howtomawtsbr.html

http://anything-from-japan.com/beauty-fashion/personal-care/tsuge-boxwood-combs

https://no.pinterest.com/pin/395402042266533544/
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc