How to hair #9

Postet av Adam og Eva Grensen den 27. Mai 2013Hvordan spare til langt, sunt hår?


Det er ikke bare å la det stå til!

Sunt hår kommer ikke av seg selv, ikke i den verden vi lever i i dag. Forurensing, klor og avleiringer i vannet, kjemiske behandlinger, varmeverktøy osv. gjør håret tørt og glansløst! Når man sparer for harde livet til et langt hår, vil man gjerne ha det i mange år. Tenk at det håret du har i dag skal bli mange år gammelt, og slik du behandler det nå vil være fremtidens resultat.


Her er noen svært velfungerende tips:

1. Sulfat-fri shampoo - Sulfater stripper håret for de naturlige oljene og etterlater det tørrere enn det bør være. De naturlige oljene er livsnødvendig for at et hår skal holde seg sunt, akkurat som med huden din. Blir huden tørr, slår den sprekker og blir mer sårbar. Det samme skjer med håret. Et eksempel på sulfat-fri shampoo er serien Pureology.

2. Smør håret ditt etter hver gang du har vasket det -  Tenk på ditt lange hår som et par skinnsko. Gir du de ikke smøring, blir de ødelagt etter et par vintre. Etter hver gang du har vasket håret, klem ut vannet og påfør godt med en profesjonell hårolje fra midten av håret og helt ut i spissene. Det beskytter håret ekstra gjennom hele dagen og fungerer som en leave-in kur. En god anbefaling er Alexander Sprekenhus sin olje-serie.

3. T-skjorte trikset: Når håret er vått er det på det mest sårbare! Hvis man da frotterer håret i et håndkle skader du håret. Dette setter spor i overflaten på håret for hver gang. Hvis du vil være en die-hard sparer så kan du bruke en myk t-skjorte til å få ut fuktigheten! Hvis du må kamme det når det er vått, bruk en stor bred kam.

4. Gå til frisøren og få en dyptvirkende kurbehandling: Dette er ikke noe vi bare sier. Hos frisøren kan man få det man kaller en dyptvirkende kur! Denne går dypere inn i skjell-laget og reparerer bedre enn kur man tar hjemme. Hvis man gjør dette får man også mer utbytte av hjemmekuringen, siden den dyptvirkende kuren da sitter lengre i håret. Opptil 14 vask! Kuring er en SELVFØLGE om du vil ha et sunt langt hår.

5. Klipp håret sjeldnere, men fast: Det sier seg selv at om man klipper det hver 6 uke kan det bli vanskelig å få et langt hår. La det gro! Gå ca. hver 3 mnd. og stuss 1-2 cm eller det som er høyst nødvendig. Et hårstrå vokser i snitt 1 cm per 20 dag, så da er det bare å gjøre mattestykket. Om du f.eks har vært på badeferie i 2 uker, pass på å bruke solproudkter (se How to Hair #8 ) og å klippe deg ikke lenge etterpå. Hvis håret uheldigvis har fått mye slitasje over kort tid er det viktig å klippe det slik at de splittede tuppene ikke rekker å dele seg oppover. Dette skader mer, og blir som en dominoeffekt. 

Lykke til fra Sigrid / Adam og Eva Grensen !


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc