Salon International i London!

Postet av Adam og Eva Grensen den 21. Okt 2014

Choppy, grungy, wiggy London baby, yeah!

Vi var så heldige å være på Salon International i London, som er en kjempestor hårmesse med visninger og seminarer av de største frisørkjedene og frisørlegendene i verden. Utrolig inspirerende! Kolleksjoner ble lansert og presentert, og inne på messeområdet var det stadig demoer av klipper, stylinger og farger. Vi så Saco, Vidal Sassoon, Toni & Guy, Patrick Cameron, Noise, HOB og Tribe-ut Magazine Show.

Jeg personlig ble veldig inspirert av at flere ser ut på trender i gatemoten, subkulturer og hva folk vil ha! Internett er en overfyllt kilde av deling og inspirasjon, og folk plukker opp trender omtrent like fort som trendvitere. Det var også et helt tydelig retroperspektiv over flere av visningene, både til 60-tallet, 70-tallet og 90-tallet. Trekant former, choppy korte lugger, teksturerte bob'er, mullets og referanser til cult-personligheter som Edie Sedwick, Peggy Mofitt og Kurt Cobain. Løse, ustrukturerte linjer, og både sidecuts og undercuts. Innen herreklipp så man fortsatt mye skin-fading og definerte klassikere, men her også med choppy korte lugger og et mer rått, androgynt uttykk enn tidligere sett. Innen farge jobbet f.eks. Vidal Sassoon med forskjellige nyanser på samme tonehøyde. Mørke baser med kongeblått, hele røde farger med nyanser av bringebær-rosa, gyllen gul og duse, støvete pastell så vi også mye av. Root-stretching/dybder i bunn var også fortsatt gjeldende.

Det var en herlig fusion av klassikere fra mange tiår, blandet med gatemotens "hair-undone" og "real-hair" som vi også har sett mye av på catwalkene i høst!

Sigrid / Adam og Eva Grensen


(Toni & Guy)


(Toni & Guy)


(Vidal Sassoon)


(Vidal Sassoon Nu-pop)


(Vidal Sassoon Nu-pop)


(Vidal Sassoon)


(Vidal Sassoon)


(Vidal Sassoon)


(Toni & Guy)


(Det avantgardisk arrangement Noise)


(HOB)


(HOB)


(Avantgardisk Tribu-te show)0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc