Slik får du øyenbrynene som passer deg.

Postet av Adam og Eva Grensen den 5. Jan 2017

Tykke, kraftige og markerte øyenbryn er fremdeles inne i varmen. Samtidig som de skal se naturlige ut, er trenden også at de skal være velstelte og «perfekte». Da er det viktig å tenke på at trender ikke nødvendigvis kler alle.

Øyenbryn har blant de viktigste funksjonene i ansiktet. De forteller om man er glad, trist, sur eller sinna. De hjelper oss å kommunisere, og å vise hva vi føler.

Pinterest

Anbefalinger

Skal man farge, eller forme, brynene, bør man gå til profesjonelle. Her får man hjelp til å finne den øyenbrynsformen som passer ditt ansikt – og det vil gjøre det enklere for deg å vedlikeholde brynene på egen hånd. Det viktigste er at brynene er tilpasset deg. De er med på å ramme inn øynene og løfte ansiktet. Blir dette gjort riktig kan man både se yngre og vakrere ut.


Pinterest

Viktig å tenke på

  • Øyenbrynene skal ikke være tvillinger, men søsken. Hvis man higer for mye etter de «perfekte», symmetriske brynene, er det lett å nappe for mye. Ingen er symmetriske, og sånn skal det være.
  • Vær forsiktig, og helst unngå, napping på oversiden av brynene. Den øvre linja er ofte riktig, og bør være slik. Derfor bør man være forsiktig med å endre den formen. Småhår og «rusk» kan likevel fjernes.
  • Mange napper bort «halen» - den ytterste, og ofte smaleste delen av øyenbrynet. Her skal man ikke fjerne noe. Brynet skal avsluttes like tynt som et hårstrå – og derfor er det viktig at avslutningen ikke blir for butt.
  • En liten huskeregel på hvor brynet skal starte og slutte: Ta en tynn pinne, for eksempel en sminkekost, og legg den inntil neseryggen og mot øyekroken. Da ser du hvor brynet skal starte. Deretter legger du pinnen fra neseryggen, mot den ytterste øyekroken og videre. Da ser du hvor brynet skal slutte. Legger du så pinnen fra neseryggen, og på skrå nøyaktig over pupillen, ser du hvor det høyeste punktet på brynet skal være.  • Alle regler har unntak. I noen tilfeller har man kanskje behov for å forme brynet på en litt annerledes måte. Kanskje for å manipulere eller løfte ansiktet mer. Når brynene er på plass, og du har oppnådd ønsket form, er jobben hjemme mye enklere. Nå trenger du stort sett bare å bruke litt øyenbrynsskygge for å fylle inn der det er små «hull», og gre gjennom med litt bryngelé.

Vi i Grensen har tre makeupartister som er spesialiserte på øyenbryn, og kan hjelpe deg ved din neste frisørtime. Farger du håret hos frisøren, kan man for eksempel ta brynene mens fargen virker. Eller man kan selvsagt også sette opp en egen time for dette. Mange farger håret i en annen tone enn sin naturlige, og da kan det være lurt å diskutere med frisøren hva man bør, eller ikke bør, gjøre med brynene.

Bestille time? Ring oss på 21 05 07 50.

Inger Lise / Adam og Eva Grensen
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc