Beyond two souls

Postet av Adam og Eva Grensen den 3. Jan 2014Beyond two souls er et playStation3 spill som ble lansert 9. oktober, 2013. Det er et historisk "eventyr-spill" der Jodie og Aiden er i hovedrollene.

Jodie og Aiden er ikke som folk flest. Aiden er et spøkelsesaktig vesen som har vært knyttet til Jodie så lenge hun kan huske. Dette gjør at Jodie har paranormale evner, noe som selvfølgelig gjør henne både ettertraktet og fryktet. Sentrale amerikanske organer som Department of Paranormal Affairs (DPA) og CIA er på hver sin måte høyst interesserte i Jodie og hennes talenter. Jodie, på sin side, vil helst bare leve et så normalt liv som mulig, og innblanding fra myndighetenes side vil hun i hvert fall ikke høre snakk om.

Gjennom en historie som hopper frem og tilbake i tid får vi følge Jodies ferd fra barndom til voksen alder, med den naturlige utviklingen i personlighet og syn på verden som dette ofte medfører. Gjennom overgangen fra introvert barn til trassig tenåring til emosjonelt forvirret voksen vil Jodie underveis ta avgjørende valg som får betydning ikke bare for henne, men også for verden rundt henne.

Fortellerteknikken, hvor man episodevis får servert Jodies historie på kryss og tvers i tid, er svært spennende. Hullene som måtte oppstå underveis blir gradvis dekket og oppklart, og det gir spillet en følelse som minner mer om TV-serier enn spill eller film. For dette er et spill hvor historien står i sentrum, og her dekkes tema om liv, død og relasjoner med en oppriktig interesse for spørsmålene rundt dem. At spilmediet benyttes for å fortelle historien blir sekundært. Dette understrekes ikke minst av at store navn som Ellen Page og Willem Dafoe er rekrutterte til spillet for å portrettere henholdsvis Jodie og DPA-forskeren Nathan. Skuespillerne skaper levende og troverdige figurer, noe som er ekstremt viktig for at et slikt spill skal klare å opprettholde spillerens interesse. 

Spillet har en aldersgrense på 18+ og er et spill som passer perfekt til de som setter pris på "spill med mening" og en historie, som ikke har behov for superavensert kontrollsystem. Perfekt som førstegangs-spill eller for de som ønsker å kunne slappe av og kose seg med en dose spenning i hverdagen


Camilla / Adam og Eva Grensen


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc