How to hair #12

Postet av Adam og Eva Grensen den 21. Jun 2013

Det er veldig vanleg å forveksle tørr hovudbotn med flass. For å fyrst greie opp i kva som er forskjellen er tørr hovudbotn små hudpartikler som dett av. Medan flass kjem av overproduksjon av sopp og bakteriar i hovudbotn. Flass er ein eigen tilstand, og det er få som har flass.

Tørr hovudbotn:

Tørr hovudbotn kjem gjerne med temeraturforkjeller, vær og vind. Du kan få tørr hovudbotn dersom du vaskar håret veldig ofte, eller med kraftige produkt. Er shampoen for sterk fjernar den all fukt utan å tilføre ny fukt, då vert huda tørr. Akkurat som på resten av kroppen.

For å behandle tørr hovudbotn anbefalar eg Redken sin shampo Soothing Balance
Den inneheld blant anna eukalyptusekstrakt som lindrar anspentheit, lakrisekstrakt roar ned hovudbotnen, samt ein pustande film som gjev skånsom, beskyttande pleie.

Flass


Flass er som sagt ein type sopp, den er lett gjenkjennbar ettersom det er store flak som fell av. Flass må behandles med sterkare produkt.

Her i Grensen har me eigne kurar for hovudbotnen. Desse rensar djupare, og er oppfriskande. Det er muleg å bestille time kun for denne type behandling! Det er viktig å følge behandlinga opp heime. Redken sin Dandruff Control inneheld sink Pyrithione som effektivt bekjemper flass og symptomer på dette. Den har også glyserin som tilfører fukt, og lavendelekstrakt som roar ned og rensar hovudbotnen.

Ved behov kan denne påførast i direkte på hovudbotnen i tørt hår for å bekjempe flass. Deretter renser du ut med vatn. Ved mindre tilfeller av flass; vask som vanleg, massèr godt inn i botnen og gjenta. Avslutt med balsam anbefalt til ditt hår. Alltid!

Huks også å passe på hovudbotnen din i sumar! Redken sin Take Cover er ein lett, alkoholfri, pleiande mousse som beskytter hovudbotnen din i sola. Påfør i fuktig eller tørt hår/hodebunn 30 minutter før soleksponering. Påfør igjen etter behov gjennom dagen. Skal ikkje skyllast ut.How To Hair #11

Postet av Adam og Eva Grensen den 11. Jun 2013
[embed]http://www.youtube.com/watch?v=pTpshDYqD0I&feature=player_detailpage[/embed]Rosa hår, orange striper eller en gul pannelugg kun for en kveld. Med Kevin Murphys Color Bug og Tint Hair Chalk kan du sprite opp frisyren i alle farger uten å forplikte deg.
Med et håndkle rundt skuldrene påfører du en paste eller leave in conditioner i tørt hår slik at krittet får et underlag å feste seg på.
Selv anbefaler jeg Matrix sin Beach Clay som påføres jevnt i håret på stedene som skal farges.
Påfør deretter hår krittet, som vist på videoen, til ønsket resultat er oppnådd. Krittet vises like godt på mørkt som på lyst hår.
Spray til slutt håret med hårspray slik at fargen holder seg gjennom hele kvelden og ikke smitter av.
Krittet sitter i håret til neste vask og vaskes lett ut med vanlig shampoo.Emilie // Adam og Eva GrensenHow to Hair #10

Postet av Adam og Eva Grensen den 6. Jun 2013Wax on

Wax off

Hårvoks kommer i mange varianter. Hva skal man velge,
og hvordan fungerer de?

Til meget korte frisyrer vil en matt voks med mye hold være optimalt.
Varmes godt opp i hendene for best å kunne fordeles jevnt.Litt lengre frisyrer trenger en litt mykere type voks.
samme metode her, husk å begynne med
litt, og jobbe seg frem til en bra mengde.

Hvordan vaske det ut av håret?

Mange produsenter har i dag fokus på rene herreprodukter.
Disse har ofte egenskaper som rensing av "seige" produkter
og mange andre "maskuline" egenskaper.
Generell rensesjampo fungerer også meget bra.Lykke til!How to hair #9

Postet av Adam og Eva Grensen den 27. Mai 2013Hvordan spare til langt, sunt hår?


Det er ikke bare å la det stå til!

Sunt hår kommer ikke av seg selv, ikke i den verden vi lever i i dag. Forurensing, klor og avleiringer i vannet, kjemiske behandlinger, varmeverktøy osv. gjør håret tørt og glansløst! Når man sparer for harde livet til et langt hår, vil man gjerne ha det i mange år. Tenk at det håret du har i dag skal bli mange år gammelt, og slik du behandler det nå vil være fremtidens resultat.


Her er noen svært velfungerende tips:

1. Sulfat-fri shampoo - Sulfater stripper håret for de naturlige oljene og etterlater det tørrere enn det bør være. De naturlige oljene er livsnødvendig for at et hår skal holde seg sunt, akkurat som med huden din. Blir huden tørr, slår den sprekker og blir mer sårbar. Det samme skjer med håret. Et eksempel på sulfat-fri shampoo er serien Pureology.

2. Smør håret ditt etter hver gang du har vasket det -  Tenk på ditt lange hår som et par skinnsko. Gir du de ikke smøring, blir de ødelagt etter et par vintre. Etter hver gang du har vasket håret, klem ut vannet og påfør godt med en profesjonell hårolje fra midten av håret og helt ut i spissene. Det beskytter håret ekstra gjennom hele dagen og fungerer som en leave-in kur. En god anbefaling er Alexander Sprekenhus sin olje-serie.

3. T-skjorte trikset: Når håret er vått er det på det mest sårbare! Hvis man da frotterer håret i et håndkle skader du håret. Dette setter spor i overflaten på håret for hver gang. Hvis du vil være en die-hard sparer så kan du bruke en myk t-skjorte til å få ut fuktigheten! Hvis du må kamme det når det er vått, bruk en stor bred kam.

4. Gå til frisøren og få en dyptvirkende kurbehandling: Dette er ikke noe vi bare sier. Hos frisøren kan man få det man kaller en dyptvirkende kur! Denne går dypere inn i skjell-laget og reparerer bedre enn kur man tar hjemme. Hvis man gjør dette får man også mer utbytte av hjemmekuringen, siden den dyptvirkende kuren da sitter lengre i håret. Opptil 14 vask! Kuring er en SELVFØLGE om du vil ha et sunt langt hår.

5. Klipp håret sjeldnere, men fast: Det sier seg selv at om man klipper det hver 6 uke kan det bli vanskelig å få et langt hår. La det gro! Gå ca. hver 3 mnd. og stuss 1-2 cm eller det som er høyst nødvendig. Et hårstrå vokser i snitt 1 cm per 20 dag, så da er det bare å gjøre mattestykket. Om du f.eks har vært på badeferie i 2 uker, pass på å bruke solproudkter (se How to Hair #8 ) og å klippe deg ikke lenge etterpå. Hvis håret uheldigvis har fått mye slitasje over kort tid er det viktig å klippe det slik at de splittede tuppene ikke rekker å dele seg oppover. Dette skader mer, og blir som en dominoeffekt. 

Lykke til fra Sigrid / Adam og Eva Grensen !HOW TO HAIR #8

Postet av Adam og Eva Grensen den 23. Mai 2013

TA VARE PÅ HÅRET DITT I SOMMER! 


                                                                 


Det er en kjent sak at håret er mer utsatt for slitasje om sommeren  og i August har de fleste vært gjennom oppskriften på et matt,slitt og livløst hår, nemlig sol og bading !

 Dette kan forebygges med riktige produkter og et par andre tips.

Bruk solprodukter!
 
Jeg anbefaler solserien til Redken på det varmeste!
After Sun inneholder solfaktor og uv-filtre som beskytter håret og hodebunnen mot sol-eksponering, ceramider  styrker og reparerer håret  og ikke minst mangofrøolje, som gir godt med fuktighet og gjenoppretter fargeintensiteten.

AfterSun Shampo - 
renser håret lett for mineraler, klor og produkt, uten at den tærer på fargen din.
After Sun Mask - pleier,beskytter og gjennoppretter fargeintensiteten. Bruk kuren 2 ganger i uken! 
Take cover spf 25 - en leave-in mousse som gir fylde og glans til håret , den har solfaktor som beskytter hår og hodebunn.
Waterwear - vannfast leave-in treatment som beskytter håret for skadelige påvirkninger ved sol og bading.

Andre tiltak du kan gjøre for å bevare fargen og håret ditt i sommer er å bruke solhatt, caps eller sjal, spesielt om du skal oppholde deg  i solen over lengre tid, dette vil også beskytte hodebunnen din på best mulig vis. 


Lag en flette eller to om du skal bade eller være aktiv, sett  gjerne opp håret med noen spenner og blomster om du vil føle deg ekstra fin,  men for all del ta i hårolje event. solbeskyttelse først. Lykke til! :) Sol-produktene, sommer-klippen og flere tips får du hos
Celine i Adam og Eva Grensen.