Vakre utrykk på late sommerdager

Postet av Adam og Eva Grensen den 26. Jul 2016

Elsker den blonde vakre modellen Kate Grigorieva sine drømmende,
messy sommelooks i august utgaven i Glamour UK.

Sammen med hårstylist Panos Papandrianos viser hun havfrue inspirerte bølger,
løse fletter, messy bun pyntet med bandana-sjal og enkle oppsett.
Alle i tilfeldig utrykk for ekte latmannsdager i sola.

Les også Panos stylingtips på bildene!Vi har sommerens deiligste solprodukter i salongen nå, og du kan lese litt om de her.

Nyyt resten av sommeren!


Victoria / Adam og Eva Grensen


Kilde: http://www.fashiongonerogue.com/
Stylingtips til den perfekte herrefrisyren!

Postet av Adam og Eva Grensen den 26. Jul 2016


Hår fra venstre: Eirik , Inger Lise og Eva Lill / Adam og Eva Grensen
Foto: bilde 1: Evy Andersen, bilde 2 & 3: Simen Øvergaard
Styling: Vilde Bjørnødødegård Makeup bilde1: Jamina Myhre, bilde 2 & 3: Linda Nicolaysen


Daglig i salongen klipper og styler jeg mange menn. Noe jeg merker spesielt er at menn setter like stor pris på en god klipp, og veiledning fra frisøren, som oss kvinner.


Mange menn har en opplevelse av å bli klippet på samlebånd - alt skal gå raskt, og alle blir sendt ut med den samme frisyren. Men de siste årene har det vært et økende fokus på menn, og flere bryr seg om hvordan de ser ut på håret. Skal de derimot få det til å ligge som de vil, og se bra ut, er de avhengige av en god klipp, og kunnskap om styling og stylingprodukter.

En frisyre mange menn har gått for den siste tiden er ”quiff”; lange lengder i håret som er stylet bakover. denne frisyren ligger perfekt hos noen, men håret vokser veldig forskjellig fra person til person, og det kan være vanskelig å få den riktige "svjongen" om man sliter med virvler eller kraftige vekstretninger.

Mange kjenner seg nok igjen med at de bruker tonn med voks for å lime håret på plass, og i løpet av dagen sliter de fremdeles med at vinden flytter på håret, og at virvlene står i alle retninger. Løsningen er for mange da å tilføre enda en omgang med voks, og ender opp med stivt rett hår som ikke vil samarbeide i det hele tatt.

I dette tilfellet er det først og fremst viktig med en god klipp, der virvlene og håret med de kraftige vekstretningene blir klippet sånn at det best mulig kan samarbeide med resten av håret.

Når klippen er på plass kommer stylingen. Dette er minst like viktig for at håret skal holde hele dagen, og for at det skal se naturlig ut!


”Must-have” produkter og redskap:

Shampoo og balsam – Mange menn vet ikke at det er like viktig for dem å bruke balsam etter shampoo, og mange sliter derfor med ”frizzy” hår som er vanskelig å forme. Balsam lukker skjellaget i håret, og opprettholder PH-verdien i håret. Riktig shampoo og balsam er derfor steg én for å oppnå fint hår. Det finnes også volum-balsam, for dem som er redde for at det skal tynge.

Kam – Velg gjerne en kam som ikke har for grove tagger. Det er viktig at kammen får grep i håret når man skal føne.

Hårføner – Her vil jeg anbefale vår Chi pro hårføner. Jeg vil absolutt anbefale en hårføner fra en profesjonell salong, da sparer du mye tid fremfor speilet! Chi pro tørker håret raskere, og er mindre skadelig for håret. Se på dette som en investering, som absolutt er verdt pengene om man bruker mye tid på håret.

Stylingspray – Det finnes mange forskjellige stylingsprayer. På de aller fleste herrekundene mine bruker jeg Alternator fra American Crew. Denne sprayen ligner litt på en saltvannspray, men er litt seigere. Den gir ett mer naturlig resultat, håret blir mykt, samtidig som det sitter der det skal og er formbart.

Paste/Vox – Her er det mange forskjellige muligheter. På lange lengder er det best å bruke en paste som er myk, og som er lett å fordele i det lange håret. Har man tørt og brusete hår bør man gå for en paste som gir glans. Har man sunt, rett og glansfult hår kan det være finere med en som er matt. På kortere lengder er det ofte finere med en voks som er litt fastere, da en myk paste kan oppleves tyngende på det korte håret. Om man først har brukt en stylingspray trenger man ikke en paste med for mye hold, og man trenger mindre produkt for at håret skal sitte. Dette vil også gi ett mer naturlig resultat.Hårspray – Om man fremdeles er redd for at håret skal bevege seg, eller bare vil være sikker på at det holder hele dagen, kan hårspray være løsningen. Når håret er helt ferdig stylet sprayer man over for å låse frisyren på plass. Min erfaring er at om håret er riktig klippet og stylet, kan det være fint at det kan få bevege seg litt i vinden. Om det er fønet riktig bakover, vil det naturlig falle på plass av seg selv. For mye produkter i håret tynger, og kan skape motsatt effekt å gjøre det vanskelig. Lite produkter lar håret se naturlig ut, og det er lettere å skape volum.


Hvordan føne håret:

Når man skal begynne å føne håret er det viktig at alt håret ligger riktig. Det er viktig at man ikke har tørket og gnisset for mye med håndkledet først – alt da kan du ha formet håret i en retning du ikke ønsker. Etter at du har dusjet kan man lett klemme ut overflødig vann, og gre håret i ønsket retning. Ved virvelen er det finest at håret naturlig får falle som det vil. Deretter påfører man stylingspray. Mengden må tilpasses etter tykkelsen på håret. Start så å føne med virvlen. Lenger fremme på hodet starter man først å føne håret i en retning, for så å snu i motsatt retning. Altså; først alt håret mot høgre, så til venste, repeat. Og til slutt bak den veien man ønsker at det skal ligge. Det er viktig at man føner til alt håret er hundre prosent tørt, da håret formes og festes fra 99-100% tørt. Grunnen til at man "wrapper" håret på den måten mot hodet er for å skape ett naturlig volum i håret, samtidig som at man dreper alle naturlige vekstretninger. Håret vil altså da falle tilbake sånn som det har tørket på hodet. fortsett så med paste og hårspray. Good to go!


Fortvil ikke, med god rutine tar dette ikke mer enn rundt 5 minutter fremfor speilet hver morgen. Mange opplever også å spare tid, da de ikke lenger trenger å vente på at håret skal tørke før de påfører paste.

For klipp og veiledning spesielt for ditt hår
ring å bestill time på Tlf: 21050750 eller bruk nettbestillingen vår her!Inger Lise/ Adam og Eva Grensen
Hvordan ta vare på en pastellfarge

Postet av Adam og Eva Grensen den 26. Jul 2016

Pastell farger er noe vi fremdeles ser mye av,
og vi får stadig inn kunder som ønsker en ny fresh farge på håret.For å oppnå en pastellfarge må man først bleke håret helt hvitt, for så å legge på en direktevirkende pastell farge.

Grunnen til at man må bleke håret helt hvitt, og ikke kan stoppe når håret er orange, eller gult, er at i en pastellfarge inneholder det mye hvitt. Med ett gult eller orange underlag vil fargen bli gromsette/ mindre klar, eller ikke synes i det hele tatt.

Pastellfarger er ikke permanente farger, og slepper derfor ganske kjapt, og blir gradvis dusere før den forsvinner helt eller delvis. Dette kommer også litt ann på kvaliteten på håret man setter fargen på. Om håret er veldig porøst, er skjellagene veldig åpne, da kan håret fort suge til seg mye farge, men samtidig sleppe opp for farge mye raskere enn i ett sunnere hår.

For å få en pastellfarge som sitter lengst mulig, er det viktig å både kure håret godt, og bruke Olaplex både når man bleker håret, og hjemme. For hver gang man vasker håret vil fargen slippe, så for lengst mulig holdbarhet kan man også spare på hårvasken.

Om du ofte har behov for en liten forandring kan dette være perfekt for deg, da man stadig kan forandre nyanse etter hvert som fargen slipper.


Bli inspirert av denne serien fra Fiasco Magazine:Ring og bestill time på tlf: 21050750


Inger Lise / Adam og Eva GrensenKilde: Pinterest


Veien til vakre krøller!

Postet av Adam og Eva Grensen den 27. Jun 2016
Ekte eller uekte, det kan være et svare strev å få kontroll på dem.
Her kommer det ett drøss med gode tips til hvordan du kan behandle krøllene dine og hvordan du kan få mer av det.

Krøllete hår er tørt fra naturens side, du behøver gode produkter som kan tilføre fukt og smøre håret slik at du får blankere og mer definert krølltegning.


Do's and Don'ts

☆Ideelt sett sover du på sateng pute for å unngå friksjon på krøllen din.
Nå har du ekstra unnskyldning for å sove som en Diva.

☆Vask ikke håret for ofte, dette tørker ut håret mer. Det er ingen fasit på dette, du må finne ut hva som er riktig for deg. Må du vaske håret oftere enn hver 3.dag, kan jeg gi deg tips om å skylle det godt og eventuellt bare bruke conditioner. Massèr heller godt i små sirkler i hodebunnen for å bli 'ren'.Noen har god effekt av "Nopoo" altså ikke bruke shampoo i det hele tatt, men en conditioner som er egnet for dette. Viktig at conditioneren er så ren som mulig og ikke inneholder silikoner. Ellers har det kommet flere gode "cleansing conditionere" på markedet. Vi har slike produkter fra båre Redken og R&Co.


Mer om hårvask finner du her
De fleste ønsker allikevel å vaske håret med shampo innimellom for å få den rene følelsen.
Bruker du mye stylingprodukter er det også viktig å få renset det ut av håret.

Redken's Curvacious serie er fantastisk for alle typer krøller , er håret svært brusete og uregjerlig vil jeg anbefale den helt nye Frizz Dismiss, som aktivt smører og roer ned frizzy hår.
Begge seriene har fantastiske stylingprodukter jeg ikke klarer meg uten.

Fantastiske Caviar Moisture fra Alterna gir all den fukt du trenger. Disse produktene inneholder ikke sulfater,parabener, de er heller ikke testet på dyr.


☆Viktigst av alt er god pleie. Kur håret ditt 1-2 ganger i uken, bruk gjerne kur istedenfor balsam hvis håret tilsier det.
☆Ta en dyptvirkende salongkur hos frisøren hver 6.uke.
Jeg anbefaler Olaplex, som er magisk og
Redken shot-system, hvor kuren tilpasses ditt hår!

☆Gre håret mens det er vått, gjerne mens kur eller conditioner fortsatt er i håret.
Å gre håret når det er tørt er å be om en glorie av frizz og volum. Klart dette kan være et kult uttrykk om det er nettopp det du ønsker.
Skal du sette opp håret kan det være et fint utgangspunkt med volum og hold.
☆Legg krøllen din opp i håndkle og klem vannet forsiktig ut. Frottėr aldri håret ditt!

☆Bruk gode produkter når du er ferdig med vasken.
En god olje og/eller en krem som temmer krøllen er fint å ta i før du tar i en styling med mere hold.


☆Her er noen favorittprodukter i tillegg til overnevnte serier:
-Rewind: Gir hold,samler krøllen, gir en ordentlig stylingfølelse.
- Bouncy and Tender: Styligkrem som forbedrer krøllen over tid og gir flott resultat, bør brukes med varme.
-Beach waves: God saltvannspray som er perfekt til å gi ekstra hold til krøllene/bølgene, fin å bruke sammen med andre produker men også alene.
-Soft curls: Lett skum som gir fine,freshe,definerte krøller, enkel å fordele.☆Det kan være vanskelig å finne ett stylingprodukt som gjør alt for krøllen din, personlig liker jeg å blande flere. Enten legge de lagvis etter hverandre eller blande sammen i hånda før jeg fordeler det i håret. Slik kan jeg oppnå akkurat passe hold,spenst og glans.

☆Ha riktige stylingprodukter og lær deg teknikker for å oppnå det resultatet du ønsker.
Hvis du må føhne håret er det ideelt å bruke en diffuser, en 'kopp' du setter på tuppen av føneren. Du legger krøllen opp i koppen og blåser med høy varme,svakeste føn. Dette verktøyet gjør at du kan få mer spenst,volum og varig hold på frisyren din.

Har du ikke diffuser ta av tuten på føneren og blås forsiktig i krøllen din, jo høyere hastighet på føneren jo mer frizz vil du få.
Bruk gjerne fingrene som en diffuser.

☆Ta så lite som mulig i krøllen, tenk deg at du holder en liten kyllingunge .

☆Har du slapp eller lite krøll er en diffuser et godt hjelpemiddel.
Bruk diffuseren til å få mer spenst, hold og eventuelt mer volum om du ønsker.
Den gode gamle krølltanga eller en syl fås i forskjellige størrelser og vil gi deg den ekstra krøllen du ønsker for anledningen.☆Ta i godt med produkt som gir hold f.eks. skum eller saltvannspray, tvinn deretter håret i mange små seksjoner, pinn det opp med spenner slik som her

☆Når håret er tørt, del og dra eventuelt krøllen litt ifra hverandre slik at det blir mer tilfeldig styling.

Vil du ha mer volum, masser forsiktig i små sirkulære bevegelser i hodebunnen.

☆Du ønsker deg kanskje varig krøll, bedre krøll , mer krøll, annerledes krøll? Du ønsker mer volum noen steder og at håret vipper inn eller ut, likt på begge sider.
Problemløseren her kan være permanent.

☆Permanent er ikke lenger synonymt med 80'talls looken. Som med fargebehandlinger har leverandørene utviklet strukturomformings-produkter som er mildere og bedre tilpasset dagens hår som gjerne allerede er kjemisk behandlet.
Itillegg har vi fått den sensasjonelle Olaplex-kuren som gir oss nye muligheter på alle kjemiske behandlinger.


☆Husk allikevel på at det finnes begrensninger, ta en konsultasjon hos en frisør som kan dette.
Ta gjerne med inspirasjonsbilder som viser hva du kan tenke deg, frisøren kan helt sikkert være behjelpelig med å finne noen til deg også.☆Vær klar over at håret ditt vil trenge masse kjærlighet og omsorg (kur og stell)
Til gjengjeld vil du få et ferdig stylet hår, nesten idet du går ut av dusjen.☆Klipp av krøller:
Klippen din er alfa omega for hvilket uttrykk du ønsker!
Vil du ha ro og temme krøll og frizz er det lurt med lengde og unngå å klippe opp håret.
Vil du derimot få frem krøllen vil det hjelpe å klippe det opp og på kortere hår er formen ekstremt viktig. Her er det viktig å ta hensyn til krøllbevegelse, hvor tykt håret er og anatomiske forutsetninger, ikke minst stilen din.☆La frisøren komme med tips, det er sykt kult med en liten edge på krøllete frisyrer,men ingen must, du kan være søt,pen,mystisk, vill og vakker.. det er opp til deg!


Ingen i dette landet er kulere på håret enn Maya Vik.. kanskje du da?
Check her curls out: http://mayavik.com/
Flere tips,triks og behandlinger får du hos
Celine/Adam og Eva GrensenBestill ditt neste frisørbesøk hos Adam og Eva Grensen
på tlf 21050750 eller her: nettbestilling


Foto er inspirasjonsbilder fra Pinterest.
Alt du trenger å vite om hårvask!

Postet av Adam og Eva Grensen den 16. Jun 2016

GUIDE FOR HVORDAN DU SKAL VASKE HÅRET!


Du trodde kanskje at å vaske håret var en enkel sak?
Ja, det er det ... men det er bare et par ting du bør huske på!


Velg rett produkter for ditt hår!Det finnes pleieprodukter for enhver hårtype, og alt etter hva håret har vært igjennom av behandlinger. Ønsker du å ha volum eller tynge håret ditt? Har du farget eller bleket det? Ta en prat med din frisør for å finne den rette kombinasjonen av produkter for deg! Husk at hårets behov forandrer seg av kjemiske behandlinger og med årstidene, så hvilke pleieprodukter du trenger kan variere.Hvorfor kjøpe profesjonelle produkter kontra dagligvare produkter?

Profesjonelle produkter og dagligvare produkter kan ofte inneholde lignende ingredienser men da i forskjellige mengder og kvalitet. Det er flere varianter av samme virkestoff og noen er bedre og dyrere og dermed påvirkes prisen. Profesjonelle produkter er som regel mer konsentrerte og inneholder mildere, dyrere og bedre virkestoffer, mens dagligvare produkter inneholder ofte mer vann og sterkere virkestoffer. Et eksempel her er silikoner som du ofte finner i både profesjonelle produkter og dagligvare produkter. Silikonene sin oppgave er å fylle inn sprekker og ujevnheter i hårtstrået, og gjør det dermed glattere og oppleves blankere. I de profesjonelle brukes det ofte en type silikon som er vannoppløselig, og dermed vaskes ut for hver vask, mens en billigere type som ofte finnes i dagligvareprodukter ikke er vannoppløselig og vil dermed bygge seg opp i håret og føre til at det etterhvert blir tungt og livløst. Og sist men ikke minst får en veiledning og råd når en kjøper profesjonelle produkter i en frisørsalong.Hvor ofte bør en vaske håret?


En bør vaske håret så sjeldent som mulig. Det er et problem at vi vasker oss for ofte og det fører til at kroppen tror at fukitghetsbalansen i huden er i ubalanse og begynner å overprodusere sebum, som ingen fører til fett hår. Hvor oftet håret må vaskes kommer ann på hår type og livsstil, men et par ganger i uken er optimalt. Har en fint nordisk hår og trener og/eller svetter mye, må en naturligvis vaske håret oftere enn de med voluminøst / tørt hår. Et tips er å bruke tørrshampo så kan en gjerne drøye hårvasken litt lengre.Fukt håret godt!Håret skal være gjennomfuktet helt inn til hodebunnen før en påfører shampoo. Da er det lettere å få fordelt produkt i håret, og alt blir vasket rent.Varmt eller kaldt vann?Bruk lunket vann når du vasker håret. Bruker du for varmt vann kan håret ta skade og bli tørt, og talgproduksjonen i hodebunn blir stimulert og du får fortere fett hår. Et tips er å kjapt avslutte med så kjølig vann som du klarer, for da lukker skjellaget seg og håret får mer spenst og glans.Hvor mye shampoo skal du bruke?Det holder med en liten mengde shampoo. Profesjonelle produkter som er kjøpt hos frisør er mer konsentrerte en dagligvare produkter og det skal derfor en liten mengde til. Produkter som er kjøpt i dagligvare er ofte tilført mer vann og er derfor mer flytende og designet for at en skal bruke en større mengde. Dette vil si at en bruker mye fortere opp et dagligvare produkt enn et profesjonelt produkt, og alt i alt blir det ikke profesjonelle dyrere i bruk selv om det koster mer i innkjøp. Et tips hvis du føler at du trenger mer produkt er å ha en liten flaske der du blander shampoo med vann og fordeler det så i håret. Det samme kan du gjøre med conditioner.Hvordan påføre shampoo?Det er lurt å konsentrere seg om håret nær hodebunnen når en påfører shampoo, for deretter ved å massere det lett fordele det utover i lengder og spisser. Har du langt hår bør du ikke forme håret til en klump oppå hode og massere der, men la det henge fritt og massere det nedover. Da unngår du å lage unødvendige floker.Er det lurt å massere hodebunnen?Det er veldig lurt å massere hodebunnen selv, selv om det ikke kan måle seg meg den opplevelsen en får hos frisøren. Når en masserer hodebunnen sørger du for å fjerne sebum og håret oppleves renere. Det stimulerer også blodsirkulasjonen som førerer til en sunnere og mer vitalisert hodebunn og dermed hår. Masser rolig og vær lett på hånden slik at du ikke skaper unødvendige floker som vil være vanskelige å gre ut.Hvor mange ganger bør du vaske håret?Som regel bør du vaske gjennom håret to ganger. Første gangen fjerner du sebum, stylingprodukter, forurensing og annet som har samlet seg i håret siden sist vask, og da skummer shampooen ikke skikkelig. Andre vask vil du oppleve at den skummer, og da blir håret rent. Er det ikke lenge siden du vasket håret sist og det ikke er skittent, er det ikke nødvendig å vaske håret to ganger, det må du bare vurdere selv.Hvorfor bør du bruke conditioner?
En conditioner sørger for at skjellaget lukker seg og dermed vil håret se blankere ut. Mange opplever at håret blir lite voluminøst av conditioner, men da bruker en feil type. Det finnes flere typer conditioner/balsam alt etter hvilken hårtype og hva håret har vært gjennom av kjemiske behandlinger. Som regel er håret mer slitt i lengder og spisser og da kan en med fordel kun påføre conditioner der.Hvorfor bør du bruke kur?Kur er det mest dyptvirkende pleie produktet vi har og sørger for at håret får det det trenger av proteiner og/eller fuktighet. Det finnes mange forskjellige kurer alt etter hårtype og hva som har blitt gjort med håret av behandlinger. Som regel skal en kur påføres mellom shampoo og conditioner. Shampoo renser og "åpner opp" håret, kuren virker i dybden, mens conditioneren lukker skjellaget og dermed kuren inn i håret. I noen produkt serier er det ikke nødvendig med conditioner etter kur.Skyll håret godt!Det er viktig å ikke slurve med å skylle håret til slutt for det er viktig å få ut produkt rester fra håret. La det renne rikelig med vann, og løft gjerne håret opp og kjenn etter at alt er skylt ut. Hvis du ikke får ut alle produktrester kan det virke tyngende på håret, og hodebunnen kan bli irritert.Vær forsiktig når du tørker håret!Håret er sårbart når det er vått så vær varsom når du tørker det. Hvis du gnikker og gnir kan det ta skade så det er bedre å "klappe" det tørt.Hvordan gre håret?Som nevnt over er håret sårbart når det er vått så vær forsiktig når du grer det ut. Det er lurt å starte med å gre med fingrene før du begynner nederst og jobber deg oppover med en grovtagget kam eller en børste. Starter du øverst å gre er det lettere å skape floker. Har håret ditt lett for å floke seg kan en med fordel påføre en leave-in-conditioner eller hårolje før en begynner å gre.

Bestill ditt neste frisørbesøk hos Adam og Eva Grensen
på tlf 21050750 eller her: nettbestilling


Foto er kun inspirasjonsbilder fra Pinterest.


Eirik / Adam og Eva Grensen